top of page
SzaCranio - Craniosacralis Manuálterápia Workshop
Image by Josefin

Mire való? Mi változik?
Rövid távú hatások!

Az évek óta tartó, visszatérö fejfájás, álmatalanság, nehéz elalvás, sűrű éjjeli ébredés sokaknál egy kezelés után elmúlik . Csökken a frusztráltság és a stressz szintje a mindennapoknak. Rögtön segíthet a fülzúgás enyhítésében, elmulasztásában, helytelen harapás helyreállításában. Többeknél régóta fennálló kellemetlen testi érzeteket mulasztottunk el. Például a mellkasban fájdalmat, légszomjat, szorító érzést, a csípötájékon és a fejen kitartó fájdalmat és kibillentséget.​

Általános velejárója a kezeléseknek a nagyobb testtudatosság és a gondolkodásunkra való hatékonyabb odafigyelés fejlődése. Ezáltal a belső változásainkat mind testi, mind lelki szinten könnyebben figyelemmel tudjuk kísérni ezzel fokozva a testi-lelki öngyógyításunk sikerét. Növelheti az önkifejezés hatékonyságát és mélységét.

Image by Josefin
SzaCranio

Mit teszek én pluszban hozzá?
Mitöl egyedi a SzaCranio?

Amikor elöször hallottam erről a technikáról, az volt a benyomásom, hogy ez valami szakrális, mélyen spirituális dolog lehet, mint a nevéből is adódik hallva: „kranioszakrális” manuálterápia. Tetszett. Amikor megtapasztaltam a csontkovácsnál egy kezelés részeként, akkor különösen mély és szokatlan tapasztalataim érzeteim voltak. Tetszett. Éreztem, hogy ez több mint fizikai folyamat, itt nem csak a felszínt kapargatjuk.

Amikor megtanultam a technikát az volt a legföbb szándékom, hogy az intuíciómmal találkozzak és a segítö szándékomat megéljem. Az emberekkel való jótékony, alázatos és tiszteletteljes kapcsolódást tapasztaljam. Ezt a szándékot valamint az önismereti/spirituális fejlődési utam során tanult tudást és érzeteket ötvözöm a kezeléseim során. Kizárólag azon a szinten, ahol az számodra is befogadható. Nincs varázslás! Csak varázslat van. Szakrális utazás egy jobb énünkhöz vezetö úton.

"Meggyógyítani kívülről senkit sem lehet. Segíteni a gyógyulásban viszont annál inkább."

Ennek az elhivatásnak eleget téve várlak téged is az átadásba, az elengedésbe és a fejlödésbe megérkezni.

Honnan a tudás? A forrásból…

Richrd M. Royster craniosasral healing therapy

A módszert már a tudományos felfedezésénél megismerő és kikísérletezésében is fontos szerepet játszó

Richard M. Roystertől tanultam, aki nagy szerencsémre Budapestre hozta ezt a tudást pár éve utoljára.

Hosszú táv
Image by Josefin

Hosszú távú hatások!
"Ahogyan én megélem"

A 10 napos egybefüggö képzés alatt, amit teljes mértékben a Cranio-nak szenteltem, nekem is lehetőségem volt megtapasztalni, ahogy a mindennapi kezelés amit a társaimtól kaptam, hogyan változtatja meg az életemet.

A fizikai szinten, rég nem érzett lazaságot, könnyedséget és testi jelenlétet éltem meg napról napra. A technikák által az arcomból távozó feszültségek eltünése egy új, felszabadult, a világra és az örömre nyitott arcberendezést adtak nekem.

A lelki szinten kellemes elmélyültséget, nyugodtságot és az intuícióim határtalan érzékelését tapasztaltam meg, kapcsolódva az egyszerü és letisztult belsö igazságaimhoz, amelyek összhangban vannak a természettel és a forrással, amelyböl mind származunk.

Fontos megélés volt az elmém, a gondolkodásom és az önkifejezésem fejlödése óráról-órára és napról-napra. 10 nap után úgy éreztem, hogy mind az érzéseimre, a motivációimra a gondolataimra kristálytisztán rálátok, ráérzek, és ha kíváncsi vagyok valamire önmagamról vagy a világomról akkor azt a tudást egy pillanat alatt elérhetem.

A szavaim és a mondataim forrásvíz tisztasággal áradtak ki a lelkemből, tudva, hogy ennél jobban nem lehetséges megfogalmazni azt, amit érzek vagy gondolok. Nött az elfogadásom mind az embertársaim mind saját magam felé.

Leaf Pattern Design

Amiben hosszabb távon
NEKED segíthet

A mindennapi számítógép elött ülés, vagy csak pusztán az ülés még rendszeres tudatos testmozgás mellett is rögzítenek olyan deformitásokat a testünkben, amelyek fájdalmassá, kényelmetlenné teszik a tartásunkat, napközben és akár éjszaka az ágyban fekve is. Ismerös?! Na ezeket is segíthetünk a Cranioval helyreállítani. A sport és az abból fakadó igénybevétel és sérülések ugyanúgy megfeszítik testünket valamely irányba. Az állandó figyelem, a stressz mind felraktározódnak a fejünkre és feszültségben tartják a koponyánkat az izmok és a kötőszövet által.

 

Több kezelésböl álló sorozatom során a testfelszíni mindennapos stresszfeszültségek leoldásával a mélyen elraktározott testi és lelki traumák lenyomataihoz is elérkezünk. Az általam alkalmazott technikák a craniális rendszerre és az egész testre hatva segíthetnek megszabadulni fizikailag berögzült elváltozásaidtól. Ezek az elváltozások, blokkok következhetnek balesetböl, stresszlerakódásból, de lehetnek szüléskor vagy akár születéskor elszenvedett mély „sérülések”.

Egy szó mint száz, a testi-lelki egyensúlyi állapotot keresve jobb közérzetre, a világra való nagyobb nyitottságra lelhetsz. A technika rövid távú hatásai rendszerszinten beépülnek a mindennapi életedbe és annak szegmenseibe. A jobb fizikai és lelki közérzet motiválttá és befogadóvá tesz, ami jobb teljesítményhez és több sikerélményhez vezet. Ez hozzád hasonló embereket fog vonzani az életedbe, akik támogatni fognak téged és növeszteni fogják az életedbe lépö szépség és jóság mértékét.

 

Megszüntetheti a strukturális depressziót. Érdekel, hogy mi az? A következő fejezetben részletesen kitérek rá.

Tudatosságod nöhet a testi folyamataidra való rálátásban és mélyebb megértésre találhatsz ezeknek a lelki folyamataiddal való kapcsolatára. Mélyebb megértést és megérzést érhetsz el önmagad, a müködési mintáid és teljes, komplex müködésed kapcsán.

Segítöként kísérhetik a kezeléseim az önismereti folyamataidat, a különbözö terápiákban szerzett információk és tapasztalások testi integrációját, blokkjaid feloldását segítve. Lépésröl lépésre tudom követni, vagy vezetni a lelki fejlödésed és a testi érzeteidhez füzött változási igényeidet.

 

Ha kíváncsi vagy mi minden lehet még az eredménye a közös elmélyülésünknek, olvass bele a visszajelzésekbe!

Image by Josefin
Maga a cranio

Mi maga a CranioSacralis rendszer?
Hogyan hatunk rá a kezelés során?

A craniosacralis rendszer, amivel az elsődleges fizikai terápiás munkát végezzük, leegyszerűsítve az agy és a keresztcsont (medencetájék) gerincvelő általi összeköttetése. A gerincvelő felelős az idegi ingerületek továbbításáért, ezért kiemelt fontosságú a cranális ritmus élénkítése, az ezt tápláló áramlás fenntartása és fokozása.

Kicsit részletesebben a saját szavaimmal: sokéves tudományos kutatások igazolták, hogy az agy-gerincvelői folyadék belépése a koponyában az agyba a fejben lévö ékcsont és a nyakszirtcsont egymástól távolódó, nyíló elmozdulását eredményezi. Ez a nyíló mozgás az egymáshoz varratokkal kapcsolódó koponyacsontok elmozdulását, a koponya tágulását majd összehúzódását eredményezik. Ez a mozgás szinte észrevétlen, de folyamatos pulzáló mozgást eredményez az egész testre nézve. A vállak, bordakosarak, a medence, a lábak nyílása és záródása figyelhetö meg.

Ahogyan ez a rendszer belülröl kihat az egész testünkre, ugyanúgy a testünk/testtartásunk/testi elváltozásaink is visszahatnak a belsö rendszer müködésére. Így a kevés folyadékbevitel, a folyamatos ülö testtartás, a sérülések, balesetek, az idegeskedés "izomkeményítö" lerakódásai, a félelem, szorongás és szomorúság idegi feszültségei mind akadályozzák a craniális rendszer aktív és vitális működését. Ez a vitalitás csökkenés negtívan hat az agyi teljesítöképességünkre és a mentális türéshatárunkra, az érzelmeink és gondolataink megélésére, kifejezésére. Zárttá, zárkózottá tesz minket.

Ilyenkor tud fellépni a strukturális depresszió. Fantasztikus felismerés volt részemröl, amikor erröl tanultam. Hát persze!! Miért is következne minden az érzéseinkből, vagy gondolatainkból, vagy csak a testünkböl!? Minden összefügg a saját rendszerünkön belül.

Ha az elözöekben leírt folyamatok során bármi miatt már kialakult a fizikai blokk, ami akadályozza a craniosacralis müködésünket, akkor egy olyan belsö gáttal a testünkben élünk, ami megakadályozza az öröm, a jókedv és a pozitív gondolkodás természetes hosszabb távú megélését. Hogy néz ez ki a gyakorlatban? A pozitív érzéseket és gondolatokat csak pillanatnyilag, vagy kis idöablakokban tudod megélni, aztán visszazuhansz az enerváltság, unalom, frusztráltság, a depresszió állapotába. Olyan mintha egy libikókán lennél. Egyik nap fent, másik nap lent. És nem érted. Miért? Nincs semmi okod magad rosszul érezni, szorongani. Minden okod megvan, hogy vitális legyél és teli életkedvvel alkoss, teremts, nyiss mások felé. Mégsem teszed… Ne érts félre, nem a depresszió gyógyszerét árulom. Viszont azt tudom, és a kezeltjeim is tudják, hogy a fejben és a testben elraktározott feszültségek, amelyeket kioldok a kezelések során olyan szorongatóak tudnak lenni, ami már depresszív mértékben befolyásolhatja a mindennapi életüket.

Szóval ne hibáztasd magad, ha nem tudod a választ a hangulatodra, a hangulatingadozásodra! Könnyen lehet, hogy olyan fizikai blokkokat cipelsz, amelyek gátolnak önmagad teljességének megélésében!

Image by Josefin
Image by Josefin
Egy kezelés

Milyen egy kezelés?
Részletes leírás...

1. szint - agykoponya

A hátadon fekve kényelmes ruházatban egyetlen dolgod van, átadni magadat a saját öngyógyító folyamataidnak. A keresztcsonttól a fejed irányába haladva néhány érintéssel ellazítom a tested és segítek belehelyezkedni a mélyalváshoz hasonló nyugodtságú, ám éber állapotba. Az fejed felszínén lágy érintéses technikákat alkalmazva lazítom az agykoponya csontjait. A lágy, azt jelenti, hogy maximum akkora nyomást fejtek ki rád, mintha megpróbálnád megnyomni a szemedet a szemhéjadon keresztül a mutatóujjaddal olyan erősséggel amíg az még komfortos. Tehát nagyon lágy.

 

Se ropogtatás, se rángatás. Semmi hirtelenség. Nyugodj meg, így is hat. Söt!

 

A csontokat a rájuk tapadó izmok és a kötőszövet fellazításával tudom kilazítani, amelyek összeköttetésben vannak a tested egészével, különösképpen a medencetájékkal. Ezek az oldódások fizikai módon is megnyilvánulnak, kisebb-nagyobb rándulások, önkéntelen mozdulatok, nagy fellélegzések formájában. Az idegrendszer dolgozik, a test fizikai feszültségei múlnak és visszarendezödés indul el. A gondolataid tisztulnak, a belsö szárnyalás kezdetét veszi a változás felé.

Azzal, hogy a tested egy szabadabb nyitottabb állapotba kerül, egyre nagyobb mozgási szabadságot élveznek a rendszerhez kapcsolódó csontok, így a craniális rendszer újra vitálisan tud működni, és egyre több folyadék lép be a rendszerbe. Ez téged vitálisabbá, könnyedebbé tesz, és az idegrendszered is visszatérhet a normál működéshez. E belsö mozgási szabadság majd a saját integrációs képességedtöl függöen az életed és a mindennapi működésed részévé szervesülhet.

2. szint - arckoponya

Legalább kettö normál kezelés után tudunk az arckoponya területére érni, ha a többi résszel kellö eredménnyel tudtunk haladni. Itt úgyszintén a csontok craniális mozgását, mozgási szabadságát elösegítendö, a szájban és a szájpadláson elérhetö csontokat lazítom ki, az 1. szinthez hasonló lágysággal. Emellett a szájfenék izmait kezelem akupresszúrás technikával, ami egy az egyben a medencefenékre és az ott tárolt fizikai sérülésekre és lelki eseményekre van kihatással. A fizikai blokkoldás mellett elemi változást lehet elérni az önkifejezés, a kommunikáció és az ezzel kapcsolatos intuitív képességek kiárasztásával kapcsolatban.

 

Ha kíváncsi vagy személyesebb tapasztalatokra, olvass bele a visszajelzésekbe!

FONTOS infó a kezelésekhez, hogy mivel egy idegrendszeri nagygenerált csinálunk a testedben, ezért a nyugodt környezet melegen ajánlott, a sport, edzés valamint erösebb fizikai és idegi megterhelés kerülendö a kezelés napján, és az azt követö napon.

Elérhető időpontok

Miskolci időpontokért kattints a gombra, Budakeszi-i időpontok lent!

Budapest Hattyú u. 2.

Hamsa Stúdió

Július 26. Péntek

BETELT

Július 27. Szombat

WORKSHOP

Július 28. Vasárnap

9:00-10:30

10:30-12:00​

15:00-17:00

A kezelés ára

25.000 Huf

2 órás Cranio - Lungo:

33.000 Huf

Bodywork+Cranio:

35.000 Huf

Amennyiben a lefoglalt idöpontodat 48 órán belül mondod le, vagy megfeledkezel róla, arra kérlek, hogy gondoskodj arról, hogy valaki eljöjjön helyetted, vagy ha nem sikerül pótolni magad, akkor az alkalom díjának 50%-át rendezd aznap átutalással.
Köszönöm a megértésed és együttműködésed!

Jelentkezz emailben, vagy a Facebookon oldalon chatben!

  • Facebook
Facebook-Logo-Meaning.jpg
Image by Josefin

Itt találsz meg!

Szabados Andor

Budapest - Hattyú utca 2. Hamsa Stúdió

+3630 579-19-68

szacranio@gmail.com

  • Facebook
Facebook-Logo-Meaning.jpg

Jelentkezz a legközelebbi idöpontra, vagy írd meg kérdésed, észrevételed!

bottom of page