top of page
szacranio

Feltötödés a rezgésben és hangadásban

A tavaszi napfordulót megelözö hétvégén Mánfára utaztunk feleségemmel egy buddhista elvonulási központba szervezett szakrális dob és szakrális énektáborba.

A szervezök Ölvedi Gábor világhírű zenész és mantraénekes (ahogy én ismerem) és kedves, alázatos felesége, Cili.


A részvételem célja elsösorban a dobolás és az éneklés továbbfejlesztése, mélyebb megélése magamban. Emellett a szeretetnyelveim és az együttérézésem csiszolása volt amit még hangsúlyosan megfogalmazódott bennem.

A megérkezésünk kb. 5-5,5 óra autózás, autóban dolgozás után történt. Csak úgy ott termettünk, elvárások és prekoncepciók nélkül. Távolság és ismeretlen hely? Nem számít! Csak az örömre és együtt zenélésre vágytam, minden más mellékes volt. Nem akartam feltöltödni, vagy bármi mély lelki dolgot tanulni. Ennek ellenére a folyamatok közben ez IS megvalósult. Egy hihetetlen feltöltö erejü, a világra örömben és teljességben nyíló tavaszköszöntö közösségi élmény volt számomra.

30an együtt zengetni a dobot, vagy együtt zengetni a hangunkat egy mantrában Gábor vezetésével igazi kikapcsolódás, elengedés és átszellemülés volt, aminek minden pillanatát, gondolatát és "puszta" létezésbe forduló kapcsolódását élveztem.

A társaság végtelen nyitottsága, elfogadó jelenléte és figyelme olyan teret adott a közös zenélésnek, ritmusba kerülésnek és énekben való szárnyalásnak, amit csak igazán ritkán éltem meg eddig.

Minden porcikám azt fogalmazta meg, hogy ez KELL nekem. Nem vágyom rá és nem sóvárgom, hanem az életem szerves része kell, hogy legyen! Ebben olyan mélyreható elhivatást érzek mint a Cranioban való kapcsolódásban. Ráérezni a másik ember ritmusára. Ráhangolódni a közös energetikára, lüktetésre, légzésre, alig tapintható belsö dinamikákra. Tisztán, tiszta szándékkal és jelenléttel a befelé vezetö úton egységben és kiáradásban!


A legjobb szívvel ajánlom mindenkinek, hogy nyúljatok az elfekvö, szekrény tetején vagy a falon porosodó hangszerekhez. Csak pendítsetek egyet a gitáron, vagy hangoljátok fel! Üssetek a dobra egy belsö ritmust! Énekeljetek egy dalt ami a fejetekben jár és örüljetek magatoknak és annak, hogy rezegtek, hogy pezseg körülöttünk és bennünk is egy tavaszodó világ! :)


33 views
bottom of page