top of page
szacranio

"Minden egyes SzaCranio workshop egy újabb megerősítés abban, hogy a figyelmes érintés és az intenzív jelenlét mekkora hiánycikk a mai világban."

Ugyanakkor egyre nagyobb a nyitottság arra, hogy szó szerint a kezünkbe vegyük a sorsunkat, a megoldásokat a testünkön belül, a saját hatáskörünkben keressük.

A mostani résztvevőkkel is arra a következtetésre jutottunk, hogy fantasztikus érzés megérinteni egymást és a SzaCranio technikákat alkalmazva nagyon könnyed teljes testes megnyugvás élményt átélni.


A mostani workshop is a szokott módon indult. Megérkeztünk és beszélgetés közben bodzateát iszogattunk, csipegettünk az előkészített almából, túrósbatyukból és camambertből.



Megmutattam a résztvevőknek a koponyának azon részeit amelyeket az általam átadni kívánt technikák érintenek, ahhoz hogy jobban el tudják képzelni az agykoponya kiterjedését és a lazításának hatásait a teljes testre és idegrendszerre nézve. Megbeszéltük, hogy mit fogunk ezzel csinálni és azt is hogyan kell elképzelni az agy-gerincvelői folyadék áramlását és annak szerepét az idegrendszer anyagcseréjében és a testi érzeteinkben.



A workshop nagy része ezután, kb 2,5 óra az egymáson való gyakorlással telt. Nagyon-nagyon gyorsan mindenki egy pihentető, laza állapotba került. Különös tapasztalat, hogy az adó oldalon lenni is egy nagyon érzéki élmény, ahogy megérintjük és figyelemmel vagyunk a másik ember iránt. Az elmondások alapján már első kipróbálásra is ugyanolyan nyugodtságot okoz a technika alkalmazása, mint annak aki kapja a „kezelést”. Ezt egyébként abszolút vissza tudom igazolni, én is ezt tapasztalom amikor hozzám jönnek kezelésre, sokszor nekem is át kell lélegeznem az elmélyülésből való visszaérkezés perceit.



Adni és kapni is szuper élmény volt minden résztvevőnek és nekem is, mert én is felfeküdtem az ágyra, hogy tudjak visszajelzést adni az érintésekről, a kéztartásokról és a hatásosságról. Ugyanakkor mindenkinek adtam is a technikával, hiszen célom, hogy tapasztalt kéztől is legyen referencia érintési és hatásmechanizmus tapasztalta mindenkinek aki eljön kipróbálni a SzaCraniot.


Úgy gondolom, hogy sikerült átadni ismét annak a szellemiségét, amit a kezeléseim során is elsődlegesnek tartok, hogy az érintéssel és érintettséggel a jelenébe való megérkezés milyen elemi élmény, továbbá a társas kapcsolatokban betöltött fontos szerepének jelentőségét is hűen tükrözte ez a közös tapasztalás.

Megkapták a résztvevők az alaptechnikákat. Egy olyan sort, amelyet mindenki tud otthon is hasznosítani, akár magán SelfCranio© keretében, akár szerettein vagy családtagjain is gyakorolhat minden nap.


Fontos tanítása a workshopnak, hogy folyamatosan visszajelzést adunk és kérünk, ezzel segítve a másikat a megfelelő érintés, a megfelelő erősség megtalálásához. Nem vagyunk egyformák! És ez így van jól! A hétköznapokban is egyedi, hogy milyen érintésre vágyunk, és az is, hogyan kommunikáljuk ezt. Vagy egyáltalán kommunikáljuk ezt? Ennek gyakorlása és önmagunk szabad megtapasztalása is része volt ennek az alkalomnak, ami különösen sokat adott mindannyiónknak.

Én kiemelten fontosnak tartom, hogy a mindennapi életünkben is beszéljünk arról, MI ESIK JÓL, MI NEM ESIK JÓL. Kerüljünk közelebb a saját igényeinkhez és próbáljuk meg azt adni a környezetünkben élőknek is amire valójában szükségük van. Sokat lehet ezen finomítani, ha türelemmel és odaadással közelítünk a másikhoz és megkérdezzük, hogyan esne jobban? Ha a jelenben arra fókuszálunk hogyan lehetne a másikhoz kellemesebben hozzáérni, ha ezt szívesen meg is tudjuk tenni.


Nagy hála van bennem ismét mindenki iránt, aki eljött és átadta magát ennek a könnyed folyamatnak és a SzaCranio-ban közösen átszellemült velem. Nagyon jóleső érintéseket kaptam és nagyon emelkedett hangulatba kerültem a workshop alatt.


Ha nyitott vagy egy hasonló élményre és hiszel benne, hogy tudsz tenni magadért és a saját és környezeted jóérzéséért egy lépést, akkor várlak szeretettel a következő workshopjaim valamelyikére!








0 views
bottom of page