top of page
IMG_4715.jpg

Fogászati utókezelés
Az egyik leggyakoribb használata a Cranionak

Fogászati javallatai: a fogszabályozás fontos kíséröje, állkapocsízületi problémákra, éjszakai csikorgatásra-szorításra, szájsebészeti beavatkozások ill. implantátumok beültetésének utókezelésére is javallott.

Az az elképzelésem, hogy magánklinikák állandó segítöje leszek a pácienseik gyorsabb és kellemesebb felépülését elösegítve a Cranio adta lehetőségekkel.

Miért lehet hasznos és fontos a craniosacralis terápia fogászati kezelések elött és után?

Valljuk be, egy fogászati beavatkozás sosem kellemes. Egy fogorvosi székben – legyen bármilyen hipermodern – nehéz ellazulni, és kezelés közben sem érezzük úgy, hogy repül az idö. 

Érzéstelenítés ide vagy oda, egy tömés, gyökérkezelés vagy szájsebészeti beavatkozás erös stresszel jár, mialatt csak arra tudunk gondolni, hogy mikor szabadulhatunk már innen.

A tartósan nagyra nyitott száj komoly megterhelést ró állkapocs ízületeinkre, de a merev, feszes fej- és nyaktartás is maradandó panaszokat okozhat.

 

A craniosacralis rendszer egyik végpontja a koponya (cranium), a másik pedig a keresztcsont (sacrum), a kettöt összekötö gerinccsatornában termelödik és kering az agyi-gerincvelöi folyadék. Ha ebben a zárt rendszerben bárhol – jelen esetben a koponyában –  zavar támad, az az egész rendszer müködésére kihat.

Mivel állkapcsunk és a koponya szoros egységet alkot, az egyiket ért trauma, kihat a másikra is, és viszont.

Így egy hosszan tartó foghúzás éppúgy zavart okozhat, mint egy drasztikus fogszabályozás, vagy egy rossz felépítésü fogpótlás, mert az egész craniosacralis rendszert túlterheli.

A fogorvosi beavatkozások következtében megváltozhatnak a koponyacsontok terhelési viszonyai, és a koponyacsontokban olyan tartós elmozdulások keletkezhetnek, melyek a kötöszövetek és a gerinc közvetítésével testünk más, távolabbi területein éreztetik hatásukat: fejfájás, nyaki – és derékfájdalmak, mozgásszervi és ízületei fájdalmak, fülzúgás, emésztési problémák vagy szorongásos zavarok formájában.

 

Ezért lehet nagyon hasznos a craniosacralis kezelés, a koponyacsontok és az állkapocs ellenörzése és kiegyensúlyozása a fogászati beavatkozások elött és után.

 

Mivel ez a gyengéd, de célzott kezelési technika nem csupán a koponyacsontokat, de az állkapcsot, a keményszájpadot, és a fogakat is képes finoman manipulálni, tökéletesen alkalmas a fogászati beavatkozásokat követő fájdalmak csillapítására, a kóros feszültségek feloldására, az állkapocs ízületi diszfunkciók kezelésére, és a fogszabályozás kiegészítő terápiájára.

Image by Josefin
Itt találsz meg

Itt találsz meg!

Szabados Andor

+3630 579-19-68

szacranio@gmail.com

  • Facebook

Tegyünk együtt az ügyfelek gyorsabb felépüléséért!

bottom of page